Skrzynka pocztowaSebastiana
Prosta, pozbawiona zbędnych zdobień drewniana skrzynka, zawieszona w przedpokoju domu Sebastiana.
First topic message reminder : Skrzynka pocztowaSebastianaProsta, pozbawiona zbędnych zdobień drewniana skrzynka, zawieszona w przedpokoju domu Sebastiana.
Ostatnio zmieniony przez Sebastian Verity dnia Sro Lip 31 2024, 23:00, w całości zmieniany 2 razy |
24 — IV — 1985 Dzień zwłoki, bo właśnie takie są adresy Twojej poszukiwanej: martwe. Mieszkała z matką w Maywater (domki przy plaży, dokładny adres załączony), a po zaręczynach przeniosła się do narzeczonego do Little Poppy Crest (ulica i numer domu w notatce). To ostatnie, oficjalne miejsce pobytu w aktach — po śmierci niedoszłego—przyszłego i rozpętanej w prasie burzy pewnie musiała wynieść się z mieszkania. Bardzo spieszysz się z aresztowaniem? Do niedzieli mogę wiedzieć więcej; poznałeś Laurę — informuje równie dobrze, co wygląda. do listu dołączono notatki z dwoma adresami: w Maywater i Little Poppy |
11 kwietnia 1985 Williamson sam nie umie za siebie wyrzucić rzeczy do kosza, dlatego zrzuca ten problem na kogoś innego. Nie pytałam o szczegóły, ale właśnie się pozbył dwóch biletów do kina. Wysyłając je w kopercie do mnie. Teraz mam dwa bilety VIP na premierę jakiegoś horroru i spotkanie z reżyserem-Włochem. Masz pomysł, co z nimi zrobić? |
16 kwietnia 1985 czekam na Ciebie jutro przy starych torach. Z niespodzianką. |
18.04.1985 w naszych szeregach pojawiła się właśnie nowa twarz. Daniel Murphy potrzebuje wprowadzenia w swoje obowiązki i szczerze liczę na to, że pomożesz mu we wdrożeniu się w jego nową rzeczywistość w zakresie odpowiadającym obowiązkom twojej komórki. Facet wymaga porządnego doinformowania w zakresie sposobu działania naszej instytucji i mocno dokręconej śruby. Oczekuję, że za maksymalnie dwa miesiące Murphy będzie chodził jak w zegarku. W razie pytań i wątpliwości zapraszam do kontaktu z Maurycym. |
kwiecień 24, 1985 Martha's Vineyard o tej porze roku jest wyjątkowo piękne. Przydadzą się nam rodzinne wakacje, a szczęśliwym trafem, jeden z moich klientów ofiarował mi klucze do swojej willi w ramach premii po wygranej sprawie. Uważaj na siebie. Dziękuję. |
22 kwietnia, 1985 roku dostarczono do nas podejrzaną przesyłkę. Zabezpiecz ją i zajmij się zidentyfikowaniem nadawcy. Oceń również, jak duże zagrożenie stanowi ta przesyłka i czemu może służyć. Śledztwo może być rozegrane na wiele różnych wątków, a także nie musi być rozegrane w tym okresie fabularnym. Jeśli chcesz zbadać zawartość przesyłki, zachęcamy do zaproszenia do wątku kogoś ze statystyką gotowania na przynajmniej II poziomie, alchemika czy dowolnego rzecznika z Gwardii. W razie pytań i wątpliwości zapraszam do kontaktu z Lyrą. |
12 kwietnia 1985 Na górze róże Na dole wino Jestem dupa a nie poeta Ale podobno wino ma romantyczne efekty specjalne, więc nie pij go z kolegami. A już na pewno nie z innymi kobietami. Z kolegami jednak możesz. Przesyłkę, wraz z krótkim listem, znalazłeś na parapecie w łazience. Jeszcze chwilę temu, gdy pochylałeś się nad zlewem, aby umyć twarz, jej tam nie było. W środku przesyłki znajduje się wino les rires dignes de l'amour. Opis otrzymanego przedmiotu znajdziesz tutaj. Jest to przesyłka otrzymana w ramach wydarzenia Danuta is in love. |
druga połowa kwietnia ufam, że wiosenna aura jest dla Pana zwiastunem spokoju. Za nami już Męczeństwo Aradii, jedno z najważniejszych świąt, a jestem pewna, że Kościół Piekieł to właśnie w przypadku tych obrządków potrzebuje pomocy najbardziej. Wciąż nie mogę odżałować, że tak doskonały kandydat, jak Pan nie zdecydował się jednak wstąpić do grona kapłańskiego, ale proszę przyjąć na swoje ręce mój podziw w związku z oddaniem całego swojego życia sprawom Kościoła. Mało który mężczyzna potrafi tak po prostu zrezygnować z ożenku i przewodzenia domowemu ognisku, unosząc wzrok do Piekielnej Trójcy. Korzystając z okazji, jak co roku, pragnę zaprosić Pana na Bal Magicznej Rady. Motywem przewodnim tegorocznego balu maskowego jest “Po zmroku w Cripple Rock”. Podczas gdy na archipelagu Isles of Shoals księżyc wzniesie się wysoko, gwiazdy na dole będą błyszczeć jaśniej niż kiedykolwiek. Żeby zapewnić wygodę podróży, zapewniam luksusowe auto, które odbierze Pana spod domu. Wierzę, że czas spędzony na balu będzie wspaniałym odświeżeniem i powrotem do korzeni. Oczekuję wszakże również innych członków Pańskiej rodziny, stąd będzie to doskonała okazja, żeby nieco odświeżyć swoje relacje z najbliższymi. List w nietypowej, czarnej kopercie zamknięty został czarną pieczęcią z rozpoznawalnym symbolem nestorskiego pierścienia Laffite. Gustowne, imienne zaproszenie od małżonki nestora i najbardziej znanej organizatorki przyjęć w Kręgu opiewa na datę 30 kwietnia. |
23/04/1985 Niezwykle cieszy mnie twoja wiadomość. Skoro sprawa jest niecierpiąca zwłoki, pojawię się w North Hoatlilp o 9 rano. Mam nadzieję, że nie zastanę cię jeszcze w pieleszach. |
23 kwietnia 1985 po ostatnim ognisku podpytałam Franka, co może mi powiedzieć o Godfreyu. Potwierdził, że to dobry chłopak, a ja widzę to samo po rozmowie na trzeźwo. Będzie dla nas cennym wsparciem, a z pewnością dla Lucyfera. Przedstawiłam mu szczątki informacji o Kowenie. Nie powiedziałam, kto w nim jest, możesz mu się sam przedstawić, jeśli masz taką ochotę. |
kwiecień 20, 1985 nie wiem jak wiele rąk będziesz musiał uścisnąć, by załatwić sobie wolne w pracy, ale 17 maja o 7:30 lecimy do Monako na Grand Prix. Wrócimy 20. To moje urodziny, więc nie przyjmę odmowy. Jeśli ktoś robiłby ci problemy, powiedz, że to sprawa rodzinna, a skoro rodzinna to Kręgu. Ktoś musi pilnować Marcusa. |
01.05.1985 dnia 16 maja odbędzie się czarna msza, którą poprowadzi Kardynał Kościoła Piekieł. Jest to absolutnie najważniejsze wydarzenie w historii Saint Fall. Oczekuję Twojej pełnej gotowości, stałej czujności przez każdą minutę trwania obrządku i zaangażowania w pełnione obowiązki. Zapewnienie bezpieczeństwa Kardynałowi jest absolutnym priorytetem, bez względu na cenę, dlatego wszyscy dostajecie ode mnie wolną rękę w podejmowaniu decyzji dla jego ochrony. Będziesz dowodzić J.Bowen, B.Williamsonem i nowym szeregowym D.Murphy. Nie ma mowy o żadnym problemie w trakcie pobytu Kardynała w Saint Fall. Nie przyjmuję wymówek ani marginesu błędu. Na tę okazję i wszystkie następne, Kościół deleguje nam do użytku aparat fotograficzny, apteczkę pierwszej pomocy i nowego Forda LTD, korzystajcie z nich, jeśli zajdzie taka konieczność. porucznik Czarnej Gwardii |
30 kwietnia 1985 nie mam pewności, że to odczytasz, ale potrzebuję Ci to napisać. Umarł Wesley Carter. Nasz nestor. Wyszedł na nocne polowanie 26-go i już nie wrócił. Znaleźli go dzisiaj, martwego. Nie jestem histeryczką, ale umiem łączyć kropki. To nie jest przypadek, że zginął akurat w chwili, kiedy my otwieraliśmy Wrota Piekieł, a w Cripple Rock znowu pieprznęły kataklizmy... Nie mam najmniejszej ochoty iść na ten bal, ale ojciec się upiera, że nie wypada tak po prostu nagle się nie zjawiać. On jest nowym nestorem, tak swoją drogą. Jesteś pierwszą osobą poza nami, która o tym wie, więc chociaż próbuj udawać zdziwionego. |
01.05.1985 z największym żalem przekazuję informację o odejściu do domu Piekieł naszego nestora, Wesleya Cartera. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 3 maja 1985 roku o godzinie 15:00 w kaplicy cmentarnej w Broken Alley, po której odprowadzimy zmarłego na miejsce wiecznego spoczynku. Następnie, po zakończeniu czarnej mszy żałobnej, w imieniu rodziny zapraszam na uroczystą kolację upamiętniającą zmarłego nestora, która odbędzie się w Country Clubie w North Hoatlilp. List dotyczy wydarzenia prywatnego In memoriam; udział w nim nie jest obowiązkowy, podobnie jak nie jest wymagana odpowiedź na list. Potwierdzenie swojej obecności możesz zgłosić w zalinkowanym wcześniej temacie wydarzenia. |
kwiecień 23, 1985 to bardzo dobra wiadomość. Pan Overtone odezwał się do mnie jakiś miesiąc temu, czy nie udzielę mu korepetycji z teorii magii. Gdy pokazałem mu wzory matematyczne, wydawał się całkowicie zdębiały, ale nie każdy ma pasje do nauk ścisłych. Nie winię go za to. Obawiam się o jego popularność w teatrze, ale ufam Twojemu osądowi. Nasz Ojciec doceni każdą z modlitw. Odezwę się do niego, gdy wrócimy z Cripple Rock. Dziękuję za list. |