7 maja, 1985 Uwaga na glutyBlair Scully vs Lyra Vandenberg
podwórko Lanthiera
First topic message reminder : |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 54 |
Blair miała rację; magia to dar. Dar, który należało ćwiczyć i pielęgnować, dokładnie tak, jak robią to teraz. Siła zaklęcia odrzuciła Lyrę do tyłu — wraz z Lyrą odrzuca też samochodziki i grabki gremlinów oraz kłodę drewna, która czekała chyba na spalenie w piecu. Tym razem Lyra się już nawet nie próbuje podnieść. Patrzy przez chwilę na czyste, niebieskie niebo i stęka z bólu, obracając się na prawy bok. Zaklęcia można rzucać równie dobrze z poziomu parteru. — Wiem, wiem — mówi z ciężkim oddechem, patrząc na dziewczynę. — To był wypadek, wiem. Wypadek czy nie, pojedynek trwa dalej; nie miała za złe Scully krawiącej głowy ani tak naprawdę niczego innego, co się do tej pory wydarzyło. Grała uczciwie. — Infenso — mruknęła pod nosem, zaciskając palce na trawie. O dziwo zmaterializowane zaklęcie pomknęło w stronę Scully, więc Lyra nie traciła czasu. Tego drugiego nie miała jeszcze okazji spróbować w praktyce, ale— — Spiculum! Od czego są pierwsze razy? Infenso; darmowy sukces zgodnie z umową między graczami Spiculum; st. 65 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) ujemny modyfikator: —10 PŻ: 69 — 20 P = 49 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 13 |
Fala uderzeniowa wprowadziła jeszcze większy chaos na polu bitwy, gdy odsunęła ode mnie nie tylko Lyre, ale również kwiatki i inne rzeczy. Ktoś to będzie sprzątał, ktoś będzie sprzątać gówna barghestów. Nie będę to ja. - Ordi- - Czar trafia we mnie szybciej, niż sądziłam. Czuję, jak coś próbuje zmiażdżyć moje żebra i zginam się tylko w pół, próbując wprowadzić przeponę w ruch. - O kurwa... - Mówię, gdy biorę głęboki wdech. Dobrze, że tylko jedno jej się udało. - Nie masz już dość? Exigo. - Rzucam w jej stronę kolejny czar, a przynajmniej próbuje. Widać było po niej, że nie uda jej się długo stać na nogach. Nie, gdy tak mocno ją atakuję. Próg: 60 - 5 = 55 PŻ: 113 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 79 |