7 maja, 1985 Uwaga na glutyBlair Scully vs Lyra Vandenberg
podwórko Lanthiera
First topic message reminder : |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 62 |
A więc jednak — będzie musiała przekazać Williamsonowi, że kluczem do udanego ordinato, jest bycie suką. Ciekawe, jaki jest klucz do sukcesu na ciepłą relację z Blair Scully. — Ej, tak właściwie — mówi, robiąc kolejne dwa kroki z daleka od wszystkiego, za czym gospodarze mogliby na tym ogrodzie tęsknić. — Co ja ci takiego zrobiłam? Nie, żeby jej zależało, ale skoro już się tak pojedynkują. — Exigo— Oprócz tego, co robi teraz, ma się rozumieć. Exigo; st. 60 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) PŻ: 137 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 5 |
Obroniła się przed moim atakiem, ale jej okazja do zrobienia mi krzywdy już jej nie wyszła. - Patrz..! - Ukazałam jej teraz gołą łydkę, na której został brązowy ślad. Każdy mógł się domyślać po czym. Pewnie bezpański piesek lub kotek wypatrzył sobie te krzaki i zrobił sobie z nich toaletę. - Co..? - Zaskoczyło mnie to pytanie, ale domyśliłam się, do czego Vandenberg biła. - Nic mi nie zrobiłaś. Po prostu mnie czasami... denerwujesz... nawet bardzo... Impetum Nuntiorum - Niech mnie nie zagaduje. Czyżby to była jej taktyka? Próg: 60-5 = 55 128 PŻ |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 7 -------------------------------- #2 'k3' : 2, 1, 1 |
Czar spełzł na niczym. Gdybym mogła użyć teraz magii iluzji... nie miałabym z nią najmniejszego problemu. - Ale wiesz co..? Ostatnio mam wrażenie, że jakoś się do Ciebie przekonuję. Sis - Spróbowałam znowu. 45 - 5 = 40 pż 128 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 64 |
Nawet nie probowała powstrzymywać śmiechu. — O kurwa, wpadłaś w gówno? — brzmiałaby na współczującą, gdyby to tylko była prawda. — To nic, na farmie barghestów poczujesz się jak w domu. Zmarszczyła brwi, słuchając wyznania. Więc powód był taki, że— — Tak po prostu? Tak po prostu. Blair nie wyglądała na kogoś, kto potrzebował wielu powodów, aby kogoś uderzyć w twarz. Lub pociąć go nożem. Lub— — Fogarty mnie przed tobą— Ordinato! Ordinatio; st. 60 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) PŻ: 137 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 47 |
— —ostrzegał — dokończyła, gdy słaba tarcza nie wytrzymała naporu zaklęcia i rozbiła się na milion, magicznych cząsteczek, przepuszczając za siebie sis. Zaklęcie odrzuciło Lyrę do tyłu, a ona zachwiała się, potykając o jakiś zabawkowy samochodzik, upadając na ziemię. Auć. — Gratulacje— Powiedziała, powoli wstając z ziemi. Po prosiła o te same minuty, które wcześniej dała Blair. — Ładnie pozamiatałaś. Zrobiło jej się nawet miło, że Blair się do niej przekonuje. Bała się trochę, co się stanie, gdy przekona się całkowicie — ile minie nim zostanie wspólnikiem do morderstwa? — Wiesz, o co mu chodziło? — kontynuowała myśl, otrzepując się z ziemi. — — Impetum Nuntiorum. Impetum Nuntiorum; st. 60 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) k3 x 3 na ilość kulek PŻ: 122 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 15 -------------------------------- #2 'k3' : 1, 1, 2 |
- Och, zdążyłam już o tym zapomnieć - Zaśmiałam się nerwowo, a potem uśmieszek pojawił się na moje twarzy, gdy Sis wreszcie mi wyszło. - Pokłóciliśmy się dosyć mocno w walentynki. Bardziej reagował na obelgi w Twoją stronę, niżeli te wycelowane w niego. Zmęczyłaś się już skarbie? - Spytałam, gdy oba czary jej nie wyszły. - No i złapał za pentakl, jak coś tam o tobie powiedziałam - że jesteś kurwą. - Mega mnie zdenerwował, bo to była przesada. Rzuciłam w niego kilka razy mocniejszym czarem i powiedziałam... Hmmm, co ja powiedziałam... Impetum Nuntiorum - Czar rzuciłam w trakcie przemyśleń. Próg: 60-5 = 55 128 PŻ |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 55 |
dorzut na kuleczki |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k3' : 1, 3, 3 |