7 maja, 1985 Uwaga na glutyBlair Scully vs Lyra Vandenberg
podwórko Lanthiera
First topic message reminder : |
Ona oficjalnie przestaje wierzyć, że ordinatio istnieje. Magiczne kulki Blair uderzają ją w brzuch, w ramię i w bok, a ona stęka boleśnie, czując nieprzyjemne ciepło zaklęcia na skórze. Opiera się rękami o kolana na sekundę, jakby czekała, czy i ona nie zacznie pluć czarną mazią. Na szczęście nic takiego się nie dzieje. — Ładny strzał — mówi, robiąc dwa kroki w bok. Były daleko od kwiatków Jackie, ale ostrożności nigdy za wiele. To były naprawdę ładne kulki. Może warto spróbować samemu? — Impetum Nuntiorum. Impetum Nuntiorum; st. 60 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) k3 x 3 na ilość kulek PŻ: 172 — 35 P = 137 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 71 -------------------------------- #2 'k3' : 3, 3, 2 |
- Wszystko robię ładnie... i podnieśmy stawkę - trzy godziny wolontariatu na farmie barghestów. - Zaproponowałam jej, a na mojej umorusanej w czarnej mazi twarzy pojawił się uśmieszek, jak Lyra dostała to, na co zasłużyła. Ale wredna zołza nie ubolewała nad swoimi ranami i od razu zaczęła mnie atakować: - Ordinatio - Oby magia była teraz zadziałała... Próg: 60 - 5 = 55 143 pż |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 92 |
Wiatr uderzył mnie w twarz, gdy tarcza zaabsorbowała magiczne kuleczki. - Oh... To było łatwiejsze, niż myślałam. Sis - Nie obchodziły mnie kwiatki Jackie, na które miała właśnie polecieć Vandenberg. Próg: 45 - 5 143 pż |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 31 |
Twoja stara jest łatwiejsza niż— Uformowała naprawdę ładne kulki, ale Scully odbiła je naprawdę ładną tarczą. Ordinato więc istnieje, po prostu jest suką, a suki trzymają się z sukami. Całe szczęście, że sis miało więcej oleju w głowie. Nie znaczy nie, Scully. — Trzy godziny wolontariatu w porze karmienia — dodała, obracając lekko głowę na bok, gdy zaklęcie dziewczyny rozpłynęło się z wiatrem. — Próbujesz ciągle z tym zaklęciem, może— Czuła wzbierający w środku gniew. Nauczona była, by zakopywać go tak głęboko, jak tylko mogła. Gniew nie sprzyjał kontroli, ale— Użyj go, podpowiedział znajomy głos w głowie. — Zobacz, jak to się robi. Sis! Sis; st. 45 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) PŻ: 137 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 36 |
Użyć czego, Williamson? Zacisnęła mocniej dłoń w pięść. Czuła, że była blisko; magia odpychania zatańczyła na opuszkach palców, coś czerwonego błysnęło, ale ostatecznie, nie stało się nic wartego uwagi. Jeszcze raz. Nie jesteś skupiona, skup się. Nienawidziła, gdy miał rację. — Sis. Na drugą nóżkę i nie na roślinki Jackie. Jeśli poleci, to poleci w krzaki, gdzie gremliny latają, gdy nie chce im się iść zrobić siku w domu. Sis; st. 45 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) PŻ: 137 |
The member 'Lyra Vandenberg' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 39 |
- Dobra, deal. - Wierzyłam, że wygram, bo jestem najlepsza. Tylko magia to czasami suka. Czekałam na czar Lyry, przygotowywałam się podczas jej przemowy na to zasrane Sis, które nie chciało mi wyjść i... nic. - Em... - Zaśmiałam się teraz, gdy nic się nie działo, ale wykorzystała moją nieuwagę i posłała w moją stronę ten sam czar, jaki próbowała wysłać wcześniej. - Ordinatio! - Bardzo nie chciałam trafić w tamte krzaki. Próg: 60 - 5 = 55 PŻ: 143 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 8 |
Nie wierzyłam w to co właśnie się stało. Z piskiem wygrzebałam się ze śmierdzących krzaków. - Ty... ty... przesadziłaś kurwa... - Wyjąkałam w szoku, czując na sobie ten smród. - Diruptio. - Niech wybuchnie szmata. Jak ona mogła mi to zrobić... Próg: 60 - 5 = 55 PŻ: 128 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 71 |
— To tylko krzaki! Nie dramatyzuj. A gremliny mogły kłamać; iluśtam—latki już tak miały. Jakikolwiek smród czuła Blair, musiał być urojony, albo wewnętrzny. Blair jednak postanowiła dramatyzować, czego namacalnym (i widocznym gołym okiem) dowodem, było pędzące w stronę Lyry zaklęcie. — Ordinatio — miała nadzieję, że była dla Scully wystarczającą suką i tym razem się pojawi. Ordinatio; st. 60 magia odpychania: 5 + 1 (kieł cerberusa) PŻ: 137 |