Tajemnica wodospaduI ujrzałem ziemię nową
Paradoksalnie, święte wodospady Cripple Rock nie były zbyt chętnie odwiedzane, a miejsce było na tyle malownicze, że stawało się idealnym centrum odpoczynku dla tych, którzy towarzystwa mieć nie chcieli. Przyjemny szum bawił się ze zmysłem słuchu w sposób najprzyjemniejszy. Kiedykolwiek się tutaj przyszło, można było spodziewać się ciszy, spokoju i braku towarzystwa.
Z wyjątkiem tego razu.
W okolicy niespodziewanie pojawiła się osoba. Dziwne, ale nie aż tak bardzo, żeby się nad tym długo zastanawiać, prawda? Chociaż, jeżeli przyjrzysz się lepiej, osoba ta zdaje się kompletnie nie reagować na jakiekolwiek bodźce, wołania, krzyki, dotyki… a nawet na zimno wody, kiedy tak po prostu do niej wchodzi, brnąc przez rwący potok, by za moment stanąć tuż pod silnie spadającą wodą, wyciągnąć rękę i…
Zniknąć.
Wiedziałeś, że za świętymi wodospadami można zniknąć?
Do lokalizacji powinny wejść minimum dwie osoby, maksymalna liczba postaci nie jest ograniczona. Podczas rozgrywki pomocne mogą się okazać umiejętności z zakresu tropienia, percepcji, silnej woli lub perswazji, ale ich posiadanie nie jest wymagane.
Lokalizacja ta obarczona jest niskim poziomem ryzyka, skrywana pośród drzew tajemnica nie powinna zagrażać zdrowiu postaci, a nawet mieć wpływ na zatrucie magiczne, dlatego na czas obecności postaci w lokalizacji rozwój fabularny postaci będzie zablokowany i nie powinny być rozgrywane żadne wątki po obranej przez graczy, dowolnej dacie rozpoczęcia rozgrywki.
W pierwszym poście należy wypisać ekwipunek, jakim dysponuje postać, zgodnie z jego mechaniką.
Śmiałkowie, którzy zdecydują się wejść na teren tej lokalizacji, powinni zgłosić się niezwłocznie w temacie eventu I ujrzałem ziemię nową po wprowadzenie Mistrza Gry do nowych realiów. Od momentu pojawienia się posta z wprowadzeniem obowiązuje termin czasowy na odpis 48h na osobę. Po przekroczeniu tego czasu, do lokalizacji może wejść inna grupa postaci.