Kąt w pokoju BlairBlair Scully
wszystkie daty | Blair Scully
fizyczna lokacja znajduje się tutaj
First topic message reminder : |
Kolejna porcja wosku klonowego znalazła się w rondelku i ulegała temperaturze. Gdy wosk się rozpuścił, kilka kropel ametystowego barwnika znalazło się na wierzchu gęstego płynu. Mieszałam energicznie mieszaninę przez 15 minut i gdy barwnik dobrze się na oko rozprowadził, przelałam wszystko do form z knotami i zostawiłam do ostudzenia. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik ametystowy]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 8 |
Trzecia porcja wrzucona została do rondelka. Rozpuszczała się w nieskończoność, ale wreszcie w metalowym naczyniu znajdował się sam płyn. Dodałam cztery grubsze krople ametystowego barwnika i rozpoczęłam 15-minutowe mieszanie. Na sam koniec przelałam wszystko do form z knotami i odstawiłam do ostygnięcia. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik ametystowy]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 36 |
Przedostatnią część bryłki wrzuciłam do garnka, a ta momentalnie zaczęła się rozpuszczać. Gdy już się tak stało w całości, dodałam do wosku ametystowy barwnik i zaczęłam mieszać całość przez kolejny kwadrans. Gdy uznałam, że wszystko jest już gotowe, to całość przelałam do silikonowych form z knotami. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik ametystowy]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 91 |
Wzięłam ostatnią porcję z danej bryłki wosku klonowego i wrzuciłam ją do rondelka. Wkrótce ta się rozpuściła, a ja wlałam do niej niewiele barwnika ametystowego. Następnie mieszałam całość przez ponad 15 minut i jak wszystko było gotowe, to wlałam zawartość garnka do form z knotami. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik ametystowy]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 84 |
V bryłka wosku Rozpoczęłam ostatnią z bryłek przesłanych przez Virgila i podzieliłam ją na 5 porcji wosku. Wrzuciłam pierwszą z nich do metalowego naczynia i zaczęłam proces termicznej obróbki. Następnie, gdy wosk się rozpuścił, dodałam kilka kropel piwnego barwnika i całość mocno mieszałam przez 15 minut. Następnie mieszaninę przelałam do wcześniej przygotowanych form z knotami. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik ametystowy]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 63 |
Drugą z porcji wrzuciłam do metalowego naczynia, a te od spodu podgrzewane było przez płomień palnika. Gdy całość uległa temperaturze i się rozpuściła, wkropliłam do gęstego płynu piwny barwnik i mieszałam energicznie przez 15 minut. Na sam koniec całość ostrożnie przelałam do stożkowych form z knotami. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik piwny]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 72 |
Środkową z wcześniej wydzielonych porcji wrzuciłam do rondelka, a następnie zaczęłam rozpuszczać. Gdy skończyłam wcześniejszy proces, dodałam kilka kropel piwnego barwnika i rozpoczęłam 15-minutowe mieszanie. Potem zostało już mi tylko przelać wszystko do formy z knotami i zostawić do ostygnięcia. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik piwny]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 35 |
Zostały jeszcze dwie ostatnie porcję, a z racji tego, że chciałam mieć to już za sobą, przedostatnia z nich trafiła na podgrzewanie. Gdy wosk klonowy się rozpuścił, dodałam kilka kropel piwnego barwnika i zaczęłam mieszać całość przez bity kwadrans. Potem wszystko przelałam do wcześniej przygotowanych form z knotami i odstawiłam do zestalenia wosku na okres 2 dni. 1. Świecarstwo [świece klonowe, barwnik piwny]. Próg: 60 + 30 - 20 [świecarstwo II] - 14 [wartość talentu] - 10 [naszyjnik z gagatem] = 46 |