Kąt w pokoju BlairBlair Scully
wszystkie daty | Blair Scully
fizyczna lokacja znajduje się tutaj
First topic message reminder : |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 82 |
5 maja '85 Jedno z moich pierwszych zamówień, więc musiałam wziąć to na poważnie. Uwaliłam jedną porcję wosku klonowego nożem i włożyłam do mojego garnuszka do wosku i zaczęłam podgrzewać zestalony tłuszcz. Gdy ten był już rozpuszczony, dodałam kilka kropel bursztynowego barwnika i mieszałam go przez równe 15 minut. Umiejscowiłam knoty w formie i zaraz zalałam je mieszaniną, teraz tylko włożyć do lodówki i gotowe. 1. Świecarstwo: wosk klonowy, barwnik bursztynowy. Próg: 60 + 50 - 20 - 14 = 76 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 4 |
Niechcący gdy rozlewałam wosk, garnuszek przechylił mi się i rozlałam go na około. Musiałam po posprzątaniu spróbować raz jeszcze. Uwaliłam kawał wosku klonowego i rozpuściłam go w garnuszku. Dodałam jeszcze barwnik bursztynowy, a następnie mieszałam go przez 15 minut. Teraz wlałam go do formy z knotami ponownie i miałam nadzieję, że wszystko będzie git majonez. 1. Świecarstwo: wosk klonowy, barwnik bursztynowy. Próg: 60 + 50 - 20 - 14 = 76 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 14 |
Niestety źle rozmieszałam wosk - kolejne świece do wyrzucenia. No cóż - jeszcze raz. Rozgrzałam porcję wosku klonowego i dodałam barwnik bursztynowy. 15 minut mieszania i do naszykowanych form przelałam zawartość garnuszka. Matko... proszę... Wszystko wsadzam do lodówki. 1. Świecarstwo: wosk klonowy, barwnik bursztynowy. Próg: 60 + 50 - 20 - 14 = 76 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 48 |
Kolejna porażka... może mam wadliwy barwnik? Spróbuję z piwnym. Przedostatnia porcja wosku rozpuszczona została w garnku. Dodałam piwny barwnik i mieszałam go przez 15 minut. Knoty ułożyłam w formie i wlałam do niej mieszaninę. Teraz musi się udać... 1. Świecarstwo: wosk klonowy, barwnik piwny. Próg: 60 + 30 - 20 - 14 = 56 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 76 |
Te wyszły idealnie. Ostatnia porcja wosku wylądowała też w moim garnuszku i znowu z barwnikiem bursztynowym. Chciałam zobaczyć, co się stanie. Po rozpuszczeniu dolałam parę kropel barwnika i mieszałam 15 minut. Do przygotowanej formy wlałam mieszaninę, modląc się, żeby wyszło. LILITH... PROSZĘ.... 1. Świecarstwo: wosk klonowy, barwnik bursztynowy. Próg: 60 + 50 - 20 - 14 = 76 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 43 |
No nic tutaj też było coś nie tak. Pewnie to przez eksperymentalny charakter wosku. Uwaliłam teraz kawałek wosku pszczelego, a następnie rozpuściłam go w garnuszku. Dodałam trzy krople barwnika bursztynowego i po 15-minutowym mieszaniu wlałam go do formy z knotami i zaniosłam do lodówki. 1. Świecarstwo: wosk pszczeli, barwnik bursztynowy. Próg: 15 + 50 - 20 - 14 = 31 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 52 |
Te wyszły perfekcyjnie, więc wykorzystując passę, uwaliłam kolejny kawałek wosku pszczelego i rozpuściłam go. Dodałam bursztynowego barwnika i przelałam zawartość naczynia do form z knotami i zaniosłam je do lodówki. 1. Świecarstwo: wosk pszczeli, barwnik bursztynowy. Próg: 15 + 50 - 20 - 14 = 31 |
The member 'Blair Scully' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 67 |