Skrzynka pocztowaBLAIR SCULLY
Skrzynka często przepełniona listami ojca. Blair rzadko koresponduje, ale mimo wszystko sprawdza ją regularnie.
First topic message reminder : Skrzynka pocztowaBLAIR SCULLYSkrzynka często przepełniona listami ojca. Blair rzadko koresponduje, ale mimo wszystko sprawdza ją regularnie. |
16 V 85 trzymaj go z dala od ognia. do listu dołączono eleganckie pudełeczko na biżuterię sygnowane nazwiskiem L'Orfevre, a w nim srebrny naszyjnik z gagatem i lawą wulkaniczną |
12.05.1985 Na mnie, najwcześniej 16 maja, najpóźniej - 19. |
13.05.85 na Ciebie? Normalnie nie miałabym pytań, ale zdajesz sobie sprawę, że nie zrobi on z Ciebie medium? Będziesz słyszeć multum głosów, nie do rozróżnienia i nie będziesz mógł nad tym zapanować. Chyba że ktoś go z Ciebie ściągnie. |
13.05.1985 Wiem. Właśnie tego chce. Chcę stać się pieprzonym medium i usłyszeć ich głosy. |
10 V 1985 na pewno masz jakieś ulubione miejsce, dostosuję się Ten weekend mam poprzetykany obowiązkami — w sobotę jestem potrzebna w Maywater. Zaproponuję Ci niedzielę wieczorem, jeśli nie masz innych zobowiązań. Do zobaczenia |
5 maja 1985 tak jak się umawialiśmy przesyłam wosk klonowy naszej produkcji. Kopsnij mi tylko parę zestawów lepszych świeczek, żebym miał w razie potrzeby. Dziwne rzeczy obecnie się dzieją, chyba powinienem jakoś zabezpieczyć dom. W załączeniu znajduje się 5 x wosk klonowy |
maj 4, 1985 masz, chyba jest okej. Kup puszkę dla Carlosa. przekazuje mglisty eliksir (brokat) z mojego ekwipunku |
10 maja 1985 Masz moją uwagę (Cecila również, zagląda mi właśnie przez ramię i nie wyraża sprzeciwu), odbierz nas spod lokalnej uczelni. |
13 maja, 1985 roku wraz z Lanthierem natknęliśmy się na złotą jabłoń. Z początku myśleliśmy, że jest ono jakoś spokrewnione z tym, które rosło w gaju Frejra, ale po bliższym zbadaniu okazało się, że w Criple Rock wyrosło nam drzewo niezgody. Abstrahując już od historycznej roli drzewa, jego owoce mają wyjątkową umiejętność, aby wzbudzać w ludziach konflikty (sprawdziliśmy empirycznie). Zabezpieczyliśmy je odpowiednio rytuałami, na ten moment powinno być bezpieczne. Warto jednak wspólnie zastanowić się, co z nim dalej zrobić. Ta sytuacja uświadomiła mi jednak, jak podatni jesteśmy na wszelakie ataki. Powinniśmy niezwłocznie zabezpieczyć naszą siedzibę — jesteśmy grupa utalentowanych czarodziejów z przeróżnych dziedzin, jeśli każde z nas dołoży cegiełki (świeczki), to będziemy mogli spać spokojnie. Sama podejmę się próby siedemnastego, już po mszy. Jeśli chcesz do mnie dołączyć — zapraszam. |
17.05.1985 pamiętaj o naszej umowie. Zarezerwuj sobie kilka minut wolnego 6 czerwca o godzinie 18:40. Musiałem subtelnie przeredagować swoje plany. do listu dołączono rytualne kości i rytualny proch |
20 maja, 1985 Wiesz, że nigdy o nic nie proszę, ale nastały trudne czasy — magia ostatnio nie słucha mnie tak, jak kiedyś. Znajdziesz wolny wieczór na przygotowanie dwóch zestawów klonowych świec z ametystowym albo śliwkowym barwnikiem? Próbuję swoich sił w wariacyjnej (z raczej miernym efektem); daj znać, czy potrzebujesz sztabek i ile jestem winny. Ronan P.S. Gdyby zbywało Ci wosku, przygarnę cokolwiek do magii natury tak długo, jak będzie wspomagać rytuały lokacyjne. |
07 — V — 1985 Matka sprowadziła na naszą drogę nową siostrę — po ponad miesiącu upewniania się, że będzie gotowa na poznanie naszych celów, postanowiłem uchylić drzwi do Kowenu niejakiej Sandy Hensley. Mieszka w Wallow, od niedawna pracuje dla mnie w Rezerwacie; zna magię natury i potrafi przywołać chowańca, wspomniała też, że uczy się zaklinania i konsekracji. Nie zna żadnych nazwisk, poza moim — gdybyś chciała poznać ją osobiście, mogę umówić spotkanie. Ufam jej na tyle, na ile możemy zaufać komukolwiek w obecnych czasach — nie wie, że Lilith kroczy wśród nas; na podzielenie się tym sekretem jeszcze przyjdzie czas. |
10 maja 1985 tak jak rozmawialiśmy, dosyłam jeszcze trochę wosku. Daj znać, ile wyszło świeczek. W załączeniu znajduje się 2 x wosk klonowy |
16 maja 1985 nie zgubiłaś czegoś ostatnio? Przepłynęło mi przez palce i poszło dalej. Mam nadzieję, że nie będziesz mieć przez to kłopotów. |
17 maja 1985 wiesz co, chyba jednak się pomyliłam. Ty byś mi przecież powiedziała, że masz w posiadaniu potężnego zaklętego demona babilońskiej nierządnicy, prawda? |