To jest Halloween. Każdy ma prawo się porządnie wystraszyć.
Lecz z końcem wieczora,
Ty maskę swą włóż,
By nie dać się poznać,
Że zdrowy Twój duch!
Ty maskę swą włóż,
By nie dać się poznać,
Że zdrowy Twój duch!
Kończy się październik, a pogoda zdaje się wciąż dopisywać! Lada moment nadejdzie Halloween, Dziady, Noc Duchów. Z tej okazji zorganizowaliśmy dla Was mały event, w którym główną rolę grają cytaty i straszne filmy!
KTO TO POWIEDZIAŁ?
Zabawa polega na włączeniu w wypowiedź postaci trzech wybranych lub wylosowanych poniżej cytatów tak, by miały one sens i pasowały do prowadzonej rozgrywki. Imiona znajdujące się w cytatach można zmienić zależnie, od potrzeb gry. Cytatów można używać wielokrotnie, jednak nagrodę za to przez każdą z posiadanych postaci odebrać można tylko raz. Wykorzystany cytat należy w poście oznaczyć podkreśleniem. Za udział w zabawie można zdobyć specjalne, halloweenowe osiągnięcie oraz 10 PD.
1. Nie wiem, co tam do cholery jest, ale cokolwiek to jest, jest dziwne i wkurzone. ("Coś" 1982)
2. Spójrz, mam tu trochę pyszności z grilla ("Teksańska masakra piłą mechaniczną" 1974)
3. Cokolwiek to było, było... wielkie ("Obcy" 1979)
4. Nie zadowalały cię opowieści, więc przyszedłem osobiście ("Candyman" 1992)
5. Hasta la vista, skarbie ("Terminator" 1984")
6. Nie zabijaj mnie, Mike. Jestem w zasadzie całkiem dobrym gościem ("Straceni chłopcy" 1987)
7. Teraz ja jestem twoim chłopakiem, Nancy ("Koszmar z ulicy wiązów" 1984)
8. Wygląda trochę, jak twoja była dziewczyna ("Martwe zło" 1981)
9. Najważniejsza zasada, o której nie możesz zapomnieć, choćby płakał i prosił: nigdy nie karm go po północy ("Gremliny rozrabiają" 1984)
10. Czas na show ("Sok z żuka" 1988)
11. Czy jest różnica pomiędzy krukiem a kosem? ("Ptaki" 1963)
12. Czuję się jak podłoga w taksówce ("Pogromcy Duchów" 1984)
13. Gdy w Piekle nie ma już więcej miejsca, martwi wychodzą na ziemię ("Świt żywych trupów" 1978)
14. Gdyby wszyscy skakali z mostu, też byś to zrobiła? ("Heathers" 1988)
15. Nie chcę nawiązywać tego kontaktu ("Byt" 1982)
16. Nigdy nie staraj się słuchać zbyt pilnie, bo możesz usłyszeć coś, co ci się wcale nie będzie podobało. ("Miasteczko Salem" 1979)
17. A ty co, mój cień? ("Uśpiony obóz" 1983)
18. Hej, czy ktoś może podać keczup? Ups! ("Atak pomidorów zabójców" 1978)
19. Sztorm jest coraz bliżej ("Poltergeist" 1982)
20. Coś jest we mgle! ("Mgła" 1980)
21. Łoł, łoł! Lepiej uważaj, co mówisz o moim samochodzie, jest naprawdę wrażliwy (Christine" 1983)
22. Nie jest łatwo dobrze się bawić! Nawet uśmiech sprawia, że boli mnie twarz! ("Rocky Horror Picture Show" 1975)
23. Będziesz potrzebować większej łodzi ("Szczęki" 1975)
24. Wszyscy będą się z ciebie śmiać! ("Carrie" 1976)
25. Każdego z nas czasem ogarnia szaleństwo ("Psychoza" 1960)
ZASADY:
1. W zabawie mogą wziąć udział wszystkie aktywne postacie.
2. Każda postać może wziąć udział 1 raz, ale nie istnieje limit multikont na gracza.
3. Zadanie w wydarzeniu jest wykorzystanie cytatu z listy. Cytat może być wybrany samodzielnie przez gracza, jednak dla osób, które mają ochotę na odrobinę szaleństwa zachęcamy do rzutu kością w Kostnicy (K25).
4. Cytatów należy używać w postach fabularnych o długości minimum 250 słów. Cytaty w treści powinny być podkreślone.
5. Nagrodą za udział w wydarzeniu jest 10 PD oraz osiągniecie specjalne. Nagrodę można zdobyć za wykorzystanie 3 różnych cytatów w 3 różnych rozgrywkach.
6. Rozliczać posty należy w tym temacie, używając kodu znajdującego się poniżej.
7. Aby zdobyć nagrodę, należy wykorzystać różne cytaty w trzech różnych rozgrywkach. Mogą to być rozgrywki już trwające.
8. Termin rozliczania wydarzenia: 20 listopada do 23:59. Wątki nie muszą zostać zakończone w tym czasie.
9. Mistrzem Gry odpowiedzialnym za wydarzenie jest Charlie Orlovsky.
- Kod:
[b]Postać:[/b]
[b]Numer wykorzystanego cytatu[/b]:
[b]Link do cytatu:[/b]