druga połowa kwietniaSzanowny Panie Verity,
ufam, że pomimo tych potwornych wydarzeń, jakie miały miejsce w Hellridge, ostatnimi czasy nie przemęcza się Pan nadto. Słyszałam o jednej z ostatniej spraw, w jakich występował pan w roli Adwokata Diabła, miażdżąc przeciwnika naszego drogiego Kościoła. Nie wypada rozpisywać się o szczegółach, jedynie powinszować wygranej i z uznaniem wyrazić Pańskie zaangażowanie. Jako kobieta udzielę Panu niezawodnej i starej jak świat rady. To nie praca, a żona czyni mężczyznę szczęśliwym, ale o tym na pewno doskonale Pan wie.
Korzystając z okazji, jak co roku, pragnę zaprosić Pana wraz z małżonką na Bal Magicznej Rady. Motywem przewodnim tegorocznego balu maskowego jest “Po zmroku w Cripple Rock”. Podczas gdy na archipelagu Isles of Shoals księżyc wzniesie się wysoko, gwiazdy na dole będą błyszczeć jaśniej niż kiedykolwiek. Żeby zapewnić wygodę podróży, zapewniam luksusowe auto, które odbierze Państwa spod domu. Przywykłam już do tego, że mężczyźni Pańskiej rodziny lśnią na tle innych, ale liczę, że i w tym roku, przyćmi Pan swojego starszego brata. Proszę mi wierzyć, nie spodziewamy się niczego innego.
Z wyrazami szacunku i serdecznością,
Beatrice Laffite List w nietypowej, czarnej kopercie zamknięty został czarną pieczęcią z rozpoznawalnym symbolem nestorskiego pierścienia Laffite. Gustowne, imienne zaproszenie od małżonki nestora i najbardziej znanej organizatorki przyjęć w Kręgu opiewa na datę 30 kwietnia.